Tone Søndmør

Litt om meg: Jeg er født i 1966. Vokstopp på gård med melkekuer, sau, en gris, 10 høner. Hver sommer i barndommen var jeg på setra. Drakk melk rett fra kua, spiste mat laget fra bunnen av, for det gjorde alle som vokste opp på gård på 70-tallet. Den gangen var mødrene hjemmeværende og jobbet på gården. Min første utdannelse var en landbruksutdannelse, i Danmark. Der jobbet jeg også på gård, så jeg kan mye om hvordan maten vår blir produsert, både på godt og vondt. Interessen og engasjementet for matproduksjon har fulgt meg hele livet. Matkvalitet…. hvordan påvirker vår industrielle måte å dyrke jorden på og holde husdyr, kvaliteten på maten?  Etter 4 år i Danmark snudde jeg nesen hjem igjen, tok mer utdannelse innen økonomi og administrasjon, flyttet til Hemsedal i 1992 og frem til 2012 jobbet jeg i privat næringsliv i administrative stillinger.

Har kjent mye på min egen kropp hvordan lange dager foran PC-en og mye stress har satt seg i kroppen. Og vi er ikke laget for å sitte på rompa foran en skjerm hele dagen. …. men da er det viktig å prøve å gjøre det beste ut av det.

I 2010 ble jeg treningskontakt for et par stykker gjennom Frisklivssentralen her i Hemsedal hvor jeg bor. Det å være treningskontakt var veldig givende og jeg fikk raskt lyst å lære mer og ta utdannelse i «den gata». Det var starten på en spennende og lærerik reise som har endt opp med utdannelse både som friskvernskonsulent, PT, kostholdsveileder og soneterapeut.

I 2015 tok jeg steget og etablerte mitt eget foretak, Fjellfrisk og i 2016 åpnet jeg klinikk både på Gol og i Hemsedal.

Samtidig med at jeg utdannet meg innen naturmedisin begynte den ene hoften min å skrante etter å ha pådratt meg en lyskestrekk på skiferie. Kanskje den har sammenheng med en kraftig wiplashskade i nakken etter en bilulykke da jeg var 22 år. En ny skade i det andre kneet førte til overbelastning i den vonde hofta. Begynnende artrose var fysioterapeutens beskjed, og ikke noe å gjøre med. Heldigvis tok jeg soneterapiutdannelse da og fikk behandling av mine medstudenter. Ved hjelp av yoga, soneterapi, riktig mat og kosttilskudd er jeg nå 99,9% smertefri og har fått «nye hofter». For meg ble det som ikke skulle være mulig, mulig.

Jeg har aldri følt meg direkte syk og tanken på at jeg hadde en eller flere matintoleranser var helt fjern for meg.
Da jeg ble anbefalt å ta inn matintoleransetester i klinikken min, var det naturlig at jeg tok en test selv også. Den slo ut på både gluten, melk, egg og gjær.  Hos meg kom også den den positive effekten veldig raskt når jeg kuttet ut melk, egg og gjær, men beholdt hjemmebakt brød bakt på surdeig og økologisk mjøl.  Mange antibiotikakurer i oppveksten, og mye fysik og mentalt stress er nok de største årsakene til at jeg har utviklet matintoleranser eller «lekk tarm» som det heter på fagspråket. ( du kan lese mer om matintoleranser her). Lekk tarm og matintoleranser er ofte bakenforliggende årsaker til helsemessige plager. Det kan ofte være problemet uten at vi er klar over det. I føle kinesisk medisin så starter alle sykdommer i tarmen. Derfor er jeg veldig opptatt av tarmhelse.

Oppveksten min var preget av et nært familiemedlem med ustabil psykisk helse. I voksen alder har jeg blitt mer klar over hvordan den har satt seg i kroppen i form av smerter og hvordan fysisk og psykisk helse henger sammen. Når jeg nå i voksen alder har skiftet litt retning og utdannet meg innen naturterapi, er det en stor fordel å ha kjent litt på både det ene og det andre i egen kropp. Og ikke minst så har jeg erfart at kroppen vår har en fantastisk god evne til å lege seg selv og med hjelp av naturterapi blir veien mye lettere.

Utdannelse
 • Soneterapeut/reflexolog, Akselsons body work school
 • Grunnmedisin
 • Personlig trener, Norges Idrettshøgskole
 • Kostholdsveileder, Tunsberg Medisinske Skole
 • Helsecoach,  Akselsons body work school
 • Økonomi og Administrasjon, Hedmark Distriktshøyskole
Kurs og sertifiseringer
 • Hypnose røyke/snus-kutt, Hypnoseakademiet
 • AKTIV-instruktør, Norges Idrettshøgskole
 • TRX slyngetrener
 • Optimal trenig og ernæring 1, Tunsberg Medisinske skole
 • Div kurs innen personal og ledelse
Arbeidserfaring
 • Naturterapeut MNNH siden nov 2016.
 • Kostholdsrådgiver siden 2013
 • Personlig trener siden 2014
 • 16 år som personalansvarlig i privat sektor
 • 8 år som daglig leder og rådgiver innen landbrukssektoren

Som naturterapeut er jeg opptatt av å lytte og se hele deg og å finne årsaken til problemet i stedet for å behandle symptomet.

Å styrke kroppens eget helbredelsessystem står i fokus.

Fjellfrisk

Rampa

Kontaktskjema

Fjellfrisk klinikker:

Eidsgaard Tunet
Sentrumsvegen 130
3550 Gol

Rampa Kjøpesenter
Meierivegen 10
3560 Hemsedal

 

Mobil: +47 950 49 885
E-post: tone@fjellfrisk.no
Facebook: @Fjellfrisk

Org nr: 912 172 783
Postadresse:
Haugentunet 12A
3560 Hemsedal