Kombutcha

Fermenteringskurs i Vågå 20-21.9.2019

Mennesker over hele verden har fermentert mat siden eldgamle tider. Har du lyst å lære å lage ren, levende mat med probiotiske egenskaper? Ved fermentering er det de gode melkesyreproduserende bakteriene som gjør jobben med å bryte ned stivelse og sukker til organiske syrer. Fermentert mat inneholder derfor masse gunstige bakterier som hjelper deg å styrke fordøyelsen, tarmfloraen og immunforsvaret. Det er også en metode for å konservere maten og forlenge holdbarheten. På kurset lære du også om de gode helseeffektene ved denne typen mat.

På kurset vil du lære å lage:
• Fermenterte grønnsaker
De fleste grønnsaker kan fermenteres. På kurset lager vi surkål, fermenterte gulerøtter med ingefær og nordisk kimchi.

• De probiotiske drikkene Vannkefir og Kombutcha
Vannkefir er en nydelig drikk som er et godt alternativ til brus. Vannkefir smaker friskt og kan tilsettes forskjellige smaker fra frukt eller bær. Kombutcha lages ved hjelp av en scooby og søt te.

• Surdeigsbrød
Brød bakt på surdeig av økologisk mjøl gjør næringsstoffene mer tilgjengelig og lettere å fordøye. Og så enkelt!

Det blir smaksprøver på ferdige produkter.
Du får med deg hjem det du lager ( 3 glass fermenterte grønnsaker, 1 surdeigsbrød )
I tillegg får du med en starterkultur til surdeig, kombutcha scooby og vannkefirkorn, samt kursmateriell og oppskrifter på det vi lager.

I tillegg får du masse ny kunnskap om fermentering og helse!

Ta med deg: forkle, skjærfjøl, 2 litt store boller, skarp kniv til å kutte grønnsaker med, 3 glass  (ca 1,0 l ) til å ha fermenterte grønnsaker i, 1 glass på ca 0,5 l til kombutcha scoby og 1 lite glass til vannkefirkorn.

Sted: kommer snart
Når: fredag 20. september kl 18 – 21 og lørdag 21. september kl 9 – 12

Pris: 990,-

Påmelding her:
https://www.deltager.no/fermenteringskurs_i_vaga_20092019

Litt mer om fermentering:
Fermentert mat, eller melkesyregjæret mat og drikke er fantastisk for en god fordøyelse og et sterkt immunsystem. Det er supersunt, billig og enkelt. Selve jobben tar ikke lang tid, men det må planlegges så man har de ingrediensene som trengs.
70 % av immunforsvaret vårt sitter i mage og tarm systemet. Har vi en dårlig fordøyelse, noe veldig mange sliter med i dag av forskjellige grunner, vil immunforsvaret påvirkes negativt.

Føler du deg lav på energi og har lite overskudd? Er du ofte oppblåst og uvel i magen, og fordøyelsen er så som så? Eller sliter du med uren hud? Fermenterte produkter kan hjelpe deg med å få en bedre fordøyelse og en bedre tarmflora, som er viktig for bedre helse og mer energi

Det er mange helseproblemer som er linket til ubalanser og dårlig tarmflora. For eks psykiske lidelser, migrene, eksem, allergi, manglende konsentrasjon, øreverk med mere kan skyldes problemer i tarmen.

Fermenterte drikker og produkter kan også hjelpe kroppen med avgiftning.