Fermenterte drikker

Fermenterte drikker har masse gode organiske syrer, «gode» bakterier, pro og prebiotika og enzymer. Fermenterte drikker kan du enkelt og billig lage selv. Og det er bedre enn brus!

Føler du deg lav på energi og har lite overskudd? Er du ofte oppblåst og uvel i magen, og fordøyelsen er så som så? Eller sliter du med uren hud? Fermenterte produkter kan hjelpe deg med å få en bedre fordøyelse og en bedre tarmflora, som er viktig for bedre helse og mer energi

Bli med på kurs, få mer informasjon om hvorfor og hvordan du kan lage disse og bruke dem hver dag!
Lær å lage disse supersunne kraftdrikkene selv, du vil ikke angre!

Du lærer å lage:
• Vannkefir
• Kombucha
• Rødbetkvass

Du får:
• Smake alle drikkene du lærer å lage
• Oppskrifter på de drikkene vi lager
• Startkulturer til både vannkefir og kombutcha
• Masse ny kunnskap om fermentering og helse

Sted: Kafe Makalaus, Gol
Når: mandag 6. mai kl 19.00
Pris: 350,-

Påmelding på mail til tone@fjellfrisk.no OG innbetaling av kursavgift via Vipps til vippsnr 86764 (Fjellfrisk naturterapi)

Ta med deg et glass på ca 0,5 liter til kombutcha scoby og et litt mindre glass til vannkefirkorn.

Litt mer om fermentering:
Fermentert mat, eller melkesyregjæret mat er fantastisk for en god fordøyelse og et sterkt immunsystem. Det er supersunt, billig og enkelt. Selve jobben tar ikke lang tid, men det må planlegges så man har de ingrediensene som trengs.
70 % av immunforsvaret vårt sitter i mage og tarm systemet. Har vi en dårlig fordøyelse, noe veldig mange sliter med i dag av forskjellige grunner, vil immunforsvaret påvirkes negativt.

Det er mange helseproblemer som er linket til ubalanser og dårlig tarmflora. For eks psykiske lidelser, migrene, eksem, allergi, manglende konsentrasjon, øreverk med mere kan skyldes problemer i tarmen.

Fermenterte drikker og produkter kan også hjelpe kroppen med avgiftning.