Magnesiumprotokollen / RootCauseProtocol

Har du autoimmune tilstander i kroppen din? Eller stoffskiftproblemer, allergi, neurodegenerativ sykdom, fatigue eller lignende?

-eller ønsker du deg bare bedre helse?

Da kan The RootCauseProtokoll (RCP) / magnesiumprotokollen være noe for deg.

Kroppen vår er helt avhengig av mineraler. Det er når mineralene kommer i ubalanse at sykdom oppstår.  Vi er helt avhengig av å ha nok mineraler i kroppen for å være friske.

” Sykdom er metabolske dysfunksjoner, forårsaket av mineral i ubalanse” Morley Robbins, Copernican Institute

Jeg har utdannelsen RCP-consultant hos Copernican Institute i USA og grunnleggeren,  Morley Robbins brukte mange år på å studere hvordan ubalanser i mineralene i kroppen vår er den underliggende årsaken til sykdom.  Du kan lese mer her. Han har hjulpet flere tusen klienter til en bedre helse!

Alle autoimmune tilstander og mange andre sykdommer har til felles at det er en dysfunksjon på cellenivå i en eller annen form. Cellulær dysfunksjon oppstår når det er ubalanse i mineraler.

Det er særlig 3 mineraler som er i fokus:

MagnesiumMagnesium er et mineral som inngår i over 300 prosesser i kroppen og som forbrukes under stress. Maten vi spiser inneholder også mindre magnesium nå enn før.  Når vi begynner å mangle magnesium så starter det en degenerativ prosess i kroppen .   

KobberEnergiproduksjonen i  cellene krever også kobber og  kobberet må være “biotilgjengelig».  

JernBiotilgjengelig kobber «styrer» jernet og sikrer at jern har nødvendig «støtte» for å fungere riktig.  Hvis ikke, så hoper jernet seg opp inni cellene dine og lager et surt miljø. Morley har skrevet mange “poster” om hva for mye fritt jern i kroppen kan føre til av sykdom, og du kan lese mer om det her.

CeruloplasminI tillegg til disse 3 mineralene er det fokus på enzymet Ceruloplasmin, som gjør kobberet biotilgjengelig og fungerer også som et transportprotein for både  kobber og jern. Styrking av produksjonen av Ceruloplasmin i levera er prioritet 1.

En kropp som ikke har nok av biotilgjengelige mineraler er mineralutarmet og har ikke de ressursene den trenger for å lage nok energi og den klarer heller ikke å kvitte seg med avfallsstoffer raskt nok.

Hvis du ikke løser den underliggende årsaken til helseproblemene dine, så vil kroppen din ikke komme i balanse sånn at den kan fungerer som den skal. Symptomene dine vil vedvare og du vil fortsette å føle deg utmattet og syk.

Ved hjelp av TheRootCauseProtocol kan jeg hjelpe deg å få balanse i mineralene og å reparere cellulær dysfunksjon. For å kartlegge mineralnivåene i kroppen din må du ta noen Blodprøver hos legen og en Hårmineralanalyse.  For å rette opp ubalansene i kroppen bruker vi kun naturlige tilskudd og mest mulig via mat.

TheRootCauseProtocol kan inngå i Frisk med Fjellfrisk tilbudene.  En RCP konsultasjon kan taes både på min klinikk eller via telefon/online. 

Tilbakemeldinger fra personer som har bedret helsen sin ved hjelp av RCP kan du lese om  HER

Ta kontakt for en gratis uforpliktende gratis prat hvis du vil vite om  TheRootCauseProtocol kan være noe for deg! Jeg tilbyr gratis 20 min konsultasjon på telefon.

Du er velkommen å bli med i den lukkede, gratis Fb gruppen “Naturlig frisk med Fjellfrisk

Det første du må gjøre FØR du starter med tiltak for å rette opp i mineralubalanser er å innføre denne STOPP listen.

STOPP liste

  1. Stopp med å ta jerntilskudd.
  2. Stopp med å ta vitamin D3 tilskudd. Det ødelegger Retinol i levera som trengs til Ceruloplasminproduksjon
  3. Stopp med Calsium tilskudd. Calsium blokkerer for opptak av Magnesium og jern
  4. Stop med å ta tilskudd med Zink og Molybden.
  5. Stop med å ta multivitamin tilskudd.
  6. Stop med å ta syntetiske tilskudd med Askorbinsyre (C-vit), Citrat og sitronsyre.
  7.  Stop med å spise raffinert sukker og HFCS (High Fructose Corn Sirup)
  8. Stop med å bruke insustrialiserte, hjertevennlige omega 6-oljer (f.eks Vita hjertego, soya-, mais,- raps,- solsikke olje)
  9. Stop med Flour (tannkrem o.l)
  10. Stop med lavfett kosthold.
Alt på STOPP listen hemmer kobber-jern metabolismen og leveras produksjon av Ceruloplasmin, som er viktig for å gjøre kobberet biotilgengelig.