Tester

Hårmineralanalyse

Fjellfrisk utfører Nutri Tech hårmineralanalyse, som inkluderer en detaljert rapport om hvordan det står til med kroppen din, samt forslag til hva som eventuelt bør balanseres.

Det å ta en hårmineralanalyse kan avdekke hvorvidt du har mangler eller for mye av noen mineraler og hjelpe deg med å få i deg de næringsstoffene som kroppen din trenger for å holde seg frisk. Ta kontakt med Fjellfrisk dersom du vil vite mer . Du kan ta hårmineralanalyse uavhengig av hvor du bor.

Du kan lese mer om hårmineralanalyse på den svenske hjemmesiden her  eller her.

En hårmineralanalyse kan inngå i Frisk med Fjellfrisk konseptet.

 

Matintoleransetest

Har du fordøyelsesplager eller magesmerter? Sliter du med lite energi, smerter i muskler og ledd eller ubalanser i stoffskiftet? Da kan det være smart å undersøke om kroppen din reagerer på mat. Ved å ta en indikatortest til vil du få svar på om du har matvareintoleranse eller ikke. Er svaret ja, kan du oppgradere testen og få en fullstendig analyse av 160 matvarer. Testen tar du enkelt og greit hjemme. Den sendes til et laboratorium i England som har over 30 års erfaring med slik testing.(Lenke)

 

Hva er en matintoleranse?

En matintoleranse er ikke det samme som en matvareallergi. En allergi er en akutt reaksjon mens en matintoleranse er en reaksjon som oppstår i kroppen i kroppens immunsystem i løpet av noen timer eller flere dager etter inntaket av matvaren. Man kan ha matintoleranse selv om man ikke har matallergi. Matintoleranse kan komme av “lekk tarm”, det vil si at tarmen ikke filtrerer sånn som den skal.  

Det er først når du har fjernet de matvarene du reagerer på, at du kan bli kvitt symptomene dine. Etter noen måneder, når immunforsvaret har fått «nullstilt» seg, kan du forsiktig prøve å reintrodusere matvarene. I enkelte tilfeller kan det også være at tarmen trenger å bygges opp igjen, helst ved hjelp av av naturlig mat og naturlige kosttilskudd. 

Ta kontakt med Fjellfrisk dersom du vil vite mer.  Du kan ta en matintoleransetest uavhengig av hvor du bor. Du kan lese mer om Yorktesten, matintoleranse og forskning på matintoleranse her